Rozbor – Trailer One Way Road v detailu

Minulý týden nám byl představen nový trailer One Way Road. Pojďme se teď na něj podívat druhým pohledem a všimněme si detailů, které nám na první pohled nejsou tak zřejmé.

Kruhový objezd 

Hned na začátku traileru, jakmile se rozezní skladba Son of a Preacher Man od Dusty Springfield, si můžeme všimnout velkého kruhového objezdu někde v centru New Bordeaux. Jak to již v Mafii bývá, nejedná se o fantazii tvůrců, ale o skutečnou stavbu z New Orleans.

5gnk

Je to tzv. Lee Circle. Velký kruhový objezd v samém středu New Orleans, jemuž od roku 1884 vévodí památník se sochou vůdce konfederačních vojsk americké občanské války generála Roberta Edwarda Lee. Místo je dodnes velmi frekventovanou dopravní tepnou města a každoročně se zde také koná setkání účastníků známého karnevalu Mardi Gras, ale o tom až za chvíli. Zajímavostí je, že v době vydání Mafie III již pravděpodobně bude existovat v jiné podobě, neboť městská rada se snaží o odstranění sochy kontroverzního jižanského generála a přejmenování kruhového objezdu. Lee Circle tak možná zůstane pouze ve vzpomínkách místních občanů a Mafii III.

Lee CIrcle

Katedrála a Lincolnův duchovní otec

O záběr dále vidíme v plné nádheře katedrálu New Bordeaux.

5WtN

Opět se jedná o skutečnou stavbu. Je to římskokatolická katedrála sv. Ludvíka v New Orleans dodnes stojící ve francouzské čtvrti. Jedná se o stavbu z roku 1789 a je nejstarší katedrálou na území Spojených států. Zcela nepochybně jde o jednu z nejvýraznějších dominant města a díky své výšce a poloze jsou její věže vidět z mnoha koutů města. Stejně jako ve skutečnosti bude nejspíše ve hře jedním z hlavních navigačních bodů francouzské čtvrti.

new-orleans-st-louis-cathedral-marie-dominique-verdier[1]

Dle traileru bude pro děj a Lincolna osobně důležitý římskokatolický kněz, jehož jméno zatím neznáme, který ho postřeleného zachrání z hořícího baru Sammy’s, stará se o něj v nemocnici a později s ním vede hluboký rozhovor, v němž mu dává poučení, že cesta, po které se vydává, je jednosměrná, a není z ní cesty zpět. Bude zajímavé sledovat, jak se v příběhu plném pomsty a násilí bude projevovat Lincolnovo svědomí a jeho katolická víra, o které víme již díky záznamu na vojenské psí známce z minulého traileru. Podívat se můžete zde.

2aLb

Mardi Gras

S čím se v průběhu hry zcela jistě potkáme, je Mardi Gras. Tradiční karneval, u nás lépe známý pod pojmem masopust. Trvá od svátku Tří králů a vrcholí den před Popeleční středou a v New Orleans je vlastně kulturním vrcholem celého roku. Masky, kostýmy, dobrá nálada, jídlo a pití – to je nejlepší popis celých oslav, které dávají městu neopakovatelný půvab a atmosféru. Alegorické vozy, hudbu, tanec a veškerou zábavu zastaví dle tradice starosta města přesně o půlnoci Popeleční středy. Oslavy probíhají po celém městě, hlavním dějištěm je však…

1W36

Bourbon Street

Bezpochyby srdce nejen francouzské čtvrti, ale také celého New Orleans, a centrum veškerého společenského a kulturního života města. Zde se soustřeďuje většina barů, restaurací, obchodů a dalších podniků. Celá ulice obsahuje 13 bloků a protíná centrum města, takže je jednou z hlavních dopravních tepen starého New Orleans.

1W36

Ulici lemují nízké domy francouzského koloniálního stylu a vytvářejí tak typický kolorit města. Zcela jistě to bude jedno z hlavních míst celé hry.

3ioq

Sammy Robinson

Již z minulého traileru víme, že sirotka Lincolna se ujal jistý gang Cleavers, který sídlí v baru Sammy’s. Nyní již víme i to, že majitelem baru a šéfem celého gangu je Sammy Robinson, ke kterému má Lincoln téměř synovský vztah. Z traileru též vyplývá, že Sammy byl zabit samotným Donem Marcananem po přestřelce v baru, kde byl postřelen i Lincoln. Jedná se z hlediska příběhu o nejdůležitější z momentů celé hry, neboť odtud pramení Lincolnova touha po pomstě.

1W36

Na obrázku můžeme vidět Sammyho jak vítá Lincolna po návratu z války ve Vietnamu. Za ním stojí kněz, kterého jsme již před chvíli zmiňovali. Jen pro zajímavost, Lincoln má na levé ruce typické vojenské polní hodinky používané během války ve Vietnamu.

4caY

O pár chvil později je situace již o mnoho horší a Lincoln si po tomto zranění ponese jizvu na pravé straně jeho hlavy. Střelec z rodiny Marcano drží v roce Colt 1911, tudíž je zcela zřejmé, že se s touto zbraní setkáme, stejně jako v minulých dvou dílech.

1uQC

Don Sal Marcano

Poprvé se také dozvídáme podobu hlavní záporné postavy Mafie III. Don Sal Marcano. Úhlavní nepřítel Lincolna Claye, odpovědný za vyvraždění jeho rodiny a šéf italské mafie v New Bordeaux. Ve skutečnosti nejspíše vychází z Dona Carlose Marcella, vůdce mafie v New Orleans, který ovládal město po mnoho let a pravděpodobně měl podíl i na atentátu na prezidenta Kennedyho. Lincolna tak čeká velice silný protivník.

0A5V

Pokusil jsem se pro Vás vybrat to nejdůležitější z traileru One Way Road. Nyní nám nezbývá nic, než čekat. :)