Bojový systém v Mafii II je prioritou

Po nepříliš zajímavém chvástání Denbyho Grace – Senior Producera 2K Games, který pro zahraniční server incgamers řekl, že „Mafia 2 nastavit novou laťku v oblasti her s otevřeným herním světem a žádný podobný sandboxový titul se svojí kvalitou textur, důrazem na detail nebo zničitelností prostředí neblíží druhému dílu Mafie“, zde máme o poznání zajímavější informace.

Denby tentokrát prozradil (opět pro incgamers), že se bude systém soubojů v Mafii 2 volně inspirovat hrami Gears of War 2 nebo Uncharted, citujeme:

„Tyhle hry jsme si vzali jako laťku, kterou chceme překonat, a již teď mohu prozradit, že Mafia II v tomto ohledu skutečně exceluje. Bývá to tak, že tvůrci her (s otevřeným světem) chtějí nabídnout co nejvíc, ale kolikrát to udělají na úrovni nižší než třeba v obyčejné third-person střílečce. Při vývoji Mafii II jsme si nicméně ujasnili, že se chceme systému soubojů opravdu podrobně věnovat a stanovili jsme si to jako naší prioritu.“

Zdá se tedy, že se máme na co těšit, a ani finanční problémy mateřské společnosti neodradily 2K Czech od usilovné práce na Mafii 2.

Zdroj: Eurogamer.cz, Incgamers