Online embargo končí, SCORE začíná…

Dnes – 20. 4., jak všichni pro které není hra Mafia španělskou vesnicí vědí, skončilo online embargo na nové  informace o jejím připravovaném pokračování. My vám tím pádem můžeme konečně prozradit odpovědi na naše otázky, které redaktoři časopisu SCORE (velké díky ;) položili svými ústy vývojářům v Brně při březnovém press eventu. Zde jsou:

1) Otázka [mafia.czech-games.net]: Můžete prozradit předběžné HW nároky (zda bude nutné dvoujádro apod.)?
Odpověď
[2K Czech]: Přijatelné. (Smích) Rozhodně to nebude zlomová hra jako třeba Crysis.

2) Otázka [mafia.czech-games.net]: Bude k dostání nějaká sběratelská edice a pokud ano, co by mohla obsahovat?
Odpověď
[2K Czech]: Zatím neohlášeno.

3) Otázka [mafia.czech-games.net]: Kdy plánujete (pokud tedy plánujete) vypustit do světa další, třetí trailer?
Odpověď
[2K Czech]: Určitě trailerů bude mnoho. 2K Games plánují největší kampaň jakou kdy pro svou hru udělala. Viděli jsme, kde všude a kolik toho chtějí vyrábět a je to monumentální.

Něco vám říká, že tohle ještě není všechno? Že máme ještě něco v záloze? Máte pravdu, SCORE nám totiž poskytlo část svého desetistránkového ZOOMu a vy se tak můžete například trochu více dozvědět, jak vůbec press event v Brně probíhal:

Po svižném úvodu přišel více než hodinový průlet snad všemi odděleními, která na hře pracují. Výjimku tvořila sekce programátorů, kdosi z místních pod vousy zamumlal, že jsou sociálně plaší, ale nám byl pravý důvod jasný. Vidět vznik jednotlivých řádků zdrojového kódu je asi stejně atraktivní jako v mafiánském světě doplňovat olivový olej. Ano, někdo to dělat musí, ale i my jsme byli více zvědaví na dopravní systém, střelbu, animace, tvorbu filmečků a další. (Chraň pánbůh, abyste to chápali tak, že programátorské mágy přirovnáváme k obsluze couvertu!) Nejblíže startovací pozici bylo interní studio skladatelů, tak jsme naše Tour de 2K Czech 2009 začali právě zde.

Zvuk jede

Jarek hned ve dveřích předal slovo Martinovi Zavřelovi, vedoucímu hudební stránky hry, letitému šéfovi Doupě i Doupě.cz a nakonec i přispěvateli SCORE. Ten nás seznámil s Matúšem Širokým, skladatelem, který sedí přímo v kancelářích 2K Czech, ovšem nezapomenul připomenout i druhého hudebního kouzelníka, Adama Kuruce. „Je pro nás hrozně důležité, že máme interního skladatele, z toho důvodu, že jsme chtěli dělat na hudbě už od samého počátku hry. Díky tomu, že jsme začali takhle brzo a že na tom můžeme dělat přímo zde, každý den, podle toho, kolik zrovna potřebujeme, můžeme hudbu okamžitě vylepšovat a upravovat, abychom si byli opravdu jisti, že působí tak, jak potřebujeme. I gameplay i filmečky se vyvíjejí a s nimi samozřejmě také hudba,“ naznačil Martin výhody kompozičního schizmatu. Autoři pracují na počítačích s elektronickými nástrojovými knihovnami, z nichž je mnoho využíváno i hollywoodskými hudebníky, finální verze hry ovšem bude nahrána živě s Pražským filharmonickým orchestrem.

Nezapomeňte, že 183. číslo SCORE, jehož hlavním tématem bude pochopitelně Mafia 2 vychází již tento čtvrtek 23. 4. Součástí nabušeného obsahu bude obálka, dále pak plakát a desetistránkový ZOOM. Určitě se vám tedy investice vyplatí.