Šéf vývoje se rozpovídal nejen o střelbě při řízení v Mafii III

Mafia 3 - střelba při řízení

Od oficiálního oznámení Mafie III nebylo veřejnosti představeno příliš mnoho gameplayů a záběrů ze hry, nicméně Ti, kteří měli šanci si hru vyzkoušet tvrdí, že vypadá a hraje se skvěle.

Jeden z hlavních prvků, který můžeme vidět v uveřejněných videích je kombinace automobilových honiček a střelby za jízdy. Nyní již víme, jak bude prováděna.

Studio 2K a vývojáři z Hangar 13 budují svět, který bude vysoce interaktivní a jedna z hlavních herních položek bude zaměřena na odvetné akce. Když hráč provede útok na někoho z nepřátel v New Orleans, ti se mu to pokusí vrátit formou odvetné akce. V té chvíli se bude kombinované řízení a střelba dozajista hodit.

Střelba za jízdy by měla být Lincolnova dovednost, kterou by se postupem času učil. Redaktoři webu Examiner.com si o tom promluvili s šéfem projektu Hadenem Blackmanem.

„Chtěli jsme propojit hráče s dovednostmi ve hře. Myslím, že je to zábavné a pro mě je to skvělá kombinace výzvy a volby. Není jednoduché si užít hry, když v ní nemáte výzvy. Chcete něco překonávat, něco dokázat, ale k tomu potřebujete výzvu a vlastní volbu, jak toho dosáhnete.“ říká Blackman.

Dnešní hráči chtějí stále větší výzvy a zdá se, že přesně toto jim systém Mafie 3 přinese.

„V případě vozidel jsme si řekli fajn, dáme možnost střelby z vozu, ale nabídneme hráčům také střelecké výzvy skrz celou hru. Naopak v případě řízení nechceme, aby střelba byla nezbytnou součástí výzev. Chceme, aby řízení bylo výzvou samo o sobě, a proto je mnoho střelby vyřešeno skrz chytré míření,“ dodává Blackman.

V praxi to bude vypadat tak, že pokud hráč zaměří nepřátelské vozidlo, rychle zamíří na pneumatiku či jinou část vozidla, a tak ho vyřádí z provozu.

Odvetné útoky jsou plné intrik, a bude zajímavé vidět, jak budou nakonec prováděny. Blackman však odhalil, jak bude hráč muset přemýšlet před samotnou akcí.

„Před každým úkolem se hráč bude muset starat o dostatek munice, rozhodnout se, jakou zbraň na danou akci použije, poté dojet na místo a nechat auto v dosahu, aby mohl v případě potřeby co nejrychleji zmizet. Čím dále ve hře bude, tím více věcí si budete moci upgradovat. Lepší zdraví, lepší čas přebíjení, menší zpětný ráz, a tak.“

Zdroj: Examiner.com