Šéf studia odpovídal na otázky fanoušků o Mafii III

Haden Blackman - podcast o Mafii 3

Měsíc říjen je u konce a to znamená jediné, Game Informer končí svůj speciál o Mafii 3. Na závěr si pro čtenáře připravil podcast, ve kterém šéf studia Hangar 13, Haden Blackman odpověděl na některé otázky fanoušků. Zde jsou ty nezajímavější z nich:

Bude hra obsahovat tutoriál a podíváme se v nějaké misi do Vietnamu?

Klasický tutoriál, který by vás naučil ovládat postavu apod., ve hře nebude. Hráč se bude seznamovat s herními mechanismy a novými prvky zhruba první polovinu hry. Zda se na začátku příběhu Mafie 3 podíváme do Vietnamu nechtěl Haden Blackman komentovat.

Hraje v Mafii III nějakou roli změna počasí?

Déšť výrazně ovlivní jízdní vlastnosti a to v závislosti na typu vozidla i na typu cesty, po které zrovna jedete.

Setkáme se kromě Vita, také s nějakou další postavou z předchozího dílu?

Haden Blackman tuto otázku nepotvrdil ani nevyvrátil. Je ovšem jisté, že na nějaké odkazy na předchozí díl narazíme (pravděpodobně pouze na Mafii II).

Co se stalo s Joem?

Tato otázka bude v Mafii III zodpovězena. Vývojáři z Hangar 13 respektují původní plány, které mělo s Joem studio 2K Czech, ale zároveň přidají některé svoje nápady a představy. To samé platí i pro příběh Vita mezi druhým a třetím dílem.

Budou ve hře nějaké předměty, které půjdou sbírat?

Jasně. V Mafii III bude sbírání předmětů, které budou minimálně stejně dobré, jako Playboy magazíny v Mafii II. Sbírat toho půjde ale více.

Bude ve hře přítomno nějaké mučení?

Aby některé postavy „začali mluvit“, bude na ně muset Lincoln použít metody, které se naučil ve Vietnamu, těchto situací však ve hře nebude mnoho. Mafia III rozhodně není simulátor mučení.

Bude Mafia 3 obsahovat multiplayer?

Třetí díl je čistě singleplayerová hra.

Půjde vypnout HUD (uživatelské rozhraní)?

Na uživatelském rozhraní stále intenzivně pracujeme a pravděpodobně se ještě změní. Naším cílem však je, aby měl hráč dostatek informací, ale zároveň nesmí HUD rušit při hraní a být přeplácané. Možná, že ve finální verzi hry půjde nějak upravit, ale vždy bude ukazovat některé informace, které jsou důležité pro hraní.

Bude ve hře více režimů pro ovládání vozidla (arkádový / simulátor)?

Přestože by studio rádo tuto možnost hráčům nabídlo, není si Haden stoprocentně jistý, že se ve hře skutečně objeví (možná na to zkrátka nezbude čas).

Půjde hlavní postava nějak kosmeticky upravovat?

Pravděpodobně budete moci změnit Lincolnovi účes, oblečení atd., ale není to ještě jisté.

Celý rozhovor v anglickém znění si můžete poslechnout zde.

Zdroj: GameInformer, Mafia-Daily.net