Mafia III nabídne odpovědi na minulost i rasismus

V rámci nového čísla herního magazínu Game Informer vyšlo dvanáctistránkové představení Mafie III, ve kterém vývojáři vyvrací zvěsti o tom, že pokračování slavné série přišlo o onen vznešený duch a originalitu, díky které si získala své hráče, a ztratilo tak návaznost na předchozí dva díly.

mafia3img-1438727499285

„Uvidíte, že je to opravdová Mafia. Lidé se obávají, že prostě ignorujeme Mafii II, ale skutečnost nemůže být pravdě vzdálenější. Z hlediska vyprávění jsme naprosto odhodlaní zajistit, aby mnohé z vašich otázek z Mafie II byly zodpovězeny v Mafii III“ říká v rozhovoru creative director studia Hangar 13 Haden Blackman, vedoucí celého projektu.

Velkou roli bude též hrát otázka rasové politiky. Vzhledem k tomu, že Clay je míšenec, bude se na každém kroku setkávat s projevy rasismu a předsudky, které byly na jihu Spojených států v roce 1968 zcela běžné.

Dle slov vývojářů budete muset čelit ústrkům ze strany policejních příslušníků a běžných občanů, přesně tak, jak tomu bylo v šedesátých letech. Pro většinu obyvatel města bude Clay představovat obyčejného černocha, a podle toho s ním bude město zacházet.

V rozhovoru se též dostalo vysvětlení, proč je hlavní protagonista míšenec. Vývojáři tak chtějí dosáhnout, aby si hráč zcela realisticky připadal jako sirotek a vyděděnec společnosti, který nemá skutečný domov, neustále zápasí s touhou po sounáležitosti, a snaží se někam zapadnout.

Zdroj: Gamespot.com