Mafia III – Co o ní víme?

Mafia 3 logo

Celý herní svět obletěla v minulých dnech zpráva o oficiálním oznámení Mafie III, v pořadí již druhého pokračování úspěšné počítačové hry Mafia: The City of Lost Heaven. Zatím o ní ještě mnoho nevíme, pouze artwork zveřejněný 28. července nám napovídá, že příběh se bude odehrávat zhruba na přelomu 60. a 70. let na jihu Spojených států. Samotná hra je vyvíjena v nedávno založeném studiu Hangar 13, které spadá pod firmu 2K, a je složeno nejen z veteránů ze známých studií jako například Ubisoft či Activision, ale svůj poměrně velký podíl na něm mají také čeští vývojáři původně z 2K Czech. To je vše, co máme nyní potvrzené, o dalším můžeme pouze spekulovat.

Nicméně ke spekulacím toho zůstává více než dost, například děj a hlavní postavy. Příběh Mafie III nejspíše nebude navazovat na děj minulého dílu, nicméně není vyloučeno, že se s některými známými postavami setkáme. Pokud však hlavním aktérem nebude Vito Scaletta, čí příběh se tedy bude rozvíjet? Na tuto otázku by nám možná mohl dát odpověď inzerát společnosti Take Two z března minulého roku, ve kterém hledá tři herce jednotlivých postav pro nepojmenovanou hru, jejíž děj se má odehrávat v Louisianě. Příběhová linie by tak mohla sledovat děj odehrávající se kolem ústřední trojice – Franklina, Tonyho a Mickeyho, podobně jako v obou předchozích dílech. Možná se tedy setkáme s Franklinem – afroamerickým mladíkem okolo dvacítky s louisianským přízvukem, který se dal na dráhu zločinu po návratu z války, Tonym – elegantním americkým Italem narozeným v Louisianě, který se vyzná v číslech, a s Mickeym, též louisianským Italem, typickým vychloubačným teenagerem. Dobové zasazení přelomu šedesátých a sedmdesátých let by potvrzoval i návrat Franklina z války, nejspíše ve Vietnamu.

Zdali je to pravda, či nás vývojáři překvapí něčím úplně jiným, se dozvíme již ve středu 5. srpna, kdy bude Mafia 3 představena na herním veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem.

Zdroj: vlastní, Hangar13games.com