Bude mít Mafia III jenom 10 příběhových misí? Nové info

Mafia 3 - Gamereactor interview

S rozhovory s Hadenem Blackmanem se po ohlášení Mafie 3 roztrhl pytel (ačkoliv se stále jedná o rozhovory natočené během Gamescomu, které weby pouze postupně zveřejňují). V tom pro server Gamereactor.eu se objevilo pár nových zajímavých informací, z nichž ne všechny skalní fanoušky možná potěší:

  • Nepříjemnou zprávou, která Hadenovi nejspíše uklouzla nedopatřením, je upřesnění délky příběhu. V odpovědi na otázku redaktora ohledně příběhové linky se totiž zmiňuje o „velmi silném a pečlivě sestaveném příběhu o deseti pilířích“ (v originále „…with ten poles along the way“). Nejspíše se těmito pilíři myslí hlavní příběhové mise, kterých tedy podle všeho bude „jen“ 10. Na druhou stranu zatím nevíme nic o délce trvání kampaně. Blackman sám hlavní mise označuje „velkými příběhovými údery“, mezi kterými může hráč dělat spoustu různých věcí. Je tedy možné, že se nakonec dostaneme na větší počet hodin nutných k dokončení kampaně, než tomu bylo v Mafii 2. Věc také zatím nebyla potvrzená explicitně, existuje tak stále možnost, že Haden číslo zvolil zcela náhodně a o počet misí se nejedná. To se nám ale nezdá pravděpodobné.
  • Způsob plnění hlavních misí by měl zároveň ovlivňovat hráčovo chování mezi nimi (jakým způsobem bude obsazovat město, jak bude plnit postranní mise atd.)
  • Ničení mafiánské konkurence je pouze půlkou toho, co na hráče čeká. Dále musí budovat své vlastní impérium. Jak už víme, při obsazení určitého místa se hráč musí rozhodnout, kterému ze svých tří společníků jej předá pod ochranu. Za své rozhodnutí pak dostává unikátní odměny. Jedná se o jakýsi „strom“ a je jen na hráči, zda bude chtít jít do hloubky (např. předávat všechna místa jen jednomu ze společníků) nebo do šířky (rozprostírání míst mezi všechny společníky). Pokud se rozhodne pro první možnost, bude dostávat postupně lepší a lepší odměny, ale na druhou stranu bude vytvářet mnohem větší napětí mezi pobočníky. Když naopak bude chtít uspokojit každého, nikdy nedosáhne na nejlepší odměnu. Je tedy potřeba se pečlivě rozhodovat. Tato rozhodnutí budou mít také vliv na příběh.
  • Haden opět zdůraznil zaměření na komplexní charaktery postav a nelineární příběh, z kterého si každý hráč odnese individuální zážitek
  • S Vitem Scalettou se protagonista třetího dílu Lincoln setkává velmi brzy, v úvodní části hry, kdy Vito pracuje pro italskou mafii. Už tou dobou ovšem můžeme vystopovat napětí mezi Vitem a bossem Marcanem.
  • Vito měl být součástí příběhu už od raných fází příprav Mafie 3. Pro vývojáře je údajně důležité zachovat kontinuitu i těsné propojení s Mafií 2 tak, aby byl vytvořen „soudržný herní svět“. Setkáme se také minimálně se zmínkami o dalších postavách i událostech z předchozích dílů. Je tedy velmi pravděpodobné, že se dozvíme například o osudu Joea Barbara
  • Fyzikální model aut z Mafie 2 byl prý skvělý a ve trojce je rozpracován, avšak s přidáním hollywoodských prvků (nárazy, výbuchy, používání auta jako zbraně)
  • Ve hře budete moci opět sbírat nějaké ty předměty, které mají ovšem dávat určitý smysl (např. pro vývoj postavy či lepší poznání doby). Zda se můžeme těšit na retro Playboye jako v Mafii 2, vývojáři zatím nechtějí prozradit.

Zdroj: Gamereactor.eu