České RPG Kingdom Come: Deliverance na Kickstarteru

Kingdom Come: Deliverance

S trochou zpoždění, na druhou stranu pořád dostatečně včas bych Vás chtěl informovat o nedávném vstupu českého studia Warhorse Studios se svým historickým RPG Kingdom Come: Deliverance na Kickstarter.

Zde „válečný kůň“, jehož zakladatelem je mimo jiné i duchovní otec série Mafia – Daniel Vávra, žádal od hráčů 300 tisíc liber (cirka 10 milionů korun). Tuto částku se podařilo vybrat během necelých dvou dnů, tím ovšem spanilá jízda zdaleka nekončí. Do konce kampaně zbývá ještě 17 dní a projekt má na kontě již 612 000 liber, což mimochodem znamená, že se můžeme těšit na krátkou, vedlejší kampaň za ženskou postavu.

Přispět můžete minimální částkou 3 libry, 15 liber Vám pak zajistí digitální kopii hry, respektive prvního aktu (ten podle autorů vydrží přibližně na 30 hodin), který vychází příští rok. Přestože RPG nepatří mezi můj neoblíbenější žánr, Kingdom Come zatím vypadá skvěle (!) a stal se pro mě rázem jednou z nejočekávanější her roku 2015 a to prosím říkám, bez nějakého zaujetí. Pokud chcete ambiciozní projekt podpořit, můžete tak učinit zde, ostatně kdo jiný než Dan Vávra si to zaslouží?

Zdroj: Kickstarter.com