Vývoj Mafia 3 byl pravděpodobně restartován a přesunut do USA

Rod Fergusson

Blížícím se uzavřením pražské pobočky 2K Czech z údajného důvodu centralizace prostředků, zdá se „celá věc“ nekončí. Podle spekulací, které na Twitteru vypustil zřejmě dobře informovaný redaktor zahraničního serveru Kotaku, měl být vývoj Mafia 3 restartován (!) a přesunut do 2K v San Franciscu.

Zde založil loni na podzim nové studio zkušený Rod Fergusson, který se podílel např. na vzniku Bioshock Infinite a sérii Gears of War, a který má podle všeho nyní vývoj Mafia 3 na starosti.

Do zmíněného 2K San Francisco složeného převážně z bývalých zaměstnanců 2K Marin bylo již přeloženo cirka 30 vývojářů z 2K Czech, přičemž v Brně prý zůstali jen animátoři a výtvarníci / grafici, kteří budou nyní plnit pouze roli podpory.

Že vedení 2K Games asi už došla s tuzemským studiem trpělivost, není zase tak nic překvapujícího. Podle našich informací si totiž v 2K Czech nevěděli s Mafií 3 příliš rady a za první rok nevyprodukovali prakticky vůbec nic (věci se pořád dokola předělávaly a následně zase vyhazovaly).

Zajímavá je také informace tvrdící, že měla být Mafia 3 ohlášena již loni v dubnu na výstavě Pax East. Na poslední chvíli však vedení usoudilo, že hra není dostatečně připravená (dobrá?) a z představení sešlo.

Co si myslíte o celé situaci Vy? Vadilo by Vám, pokud by Mafia 3 byla vyvíjena převážně v USA, ale zato možná kvalitněji?

Zdroj: Twitter, PC Gamer, vlastní