Pražské 2K Czech bude brzo uzavřeno (Update)

2K Czech - logo

Zdá se, že pražská pobočka studia 2K Czech mající na svědomí například velmi kladně hodnocený Top Spin 4 bude brzo minulostí. Tuzemský server Games.cz dnes přišel s informací potvrzenou od několika zdrojů, která hovoří o postupném utlumení pražského studia a přesunu práce zpět do Brna. Osm lidí prý již dostalo výpověď, zbytku zaměstnanců byla nabídnuta práce přímo v americkém 2K Games nebo právě v již zmíněném Brně.

K úplnému uzavření kanceláří v pražském 2K Czech by pak mělo dojít v řádech několika měsíců, píše dále Games. Co je důvodem reorganizace a zda nějak ovlivní rozpracované projekty není v současné době známo, je však pravděpodobně, že se jedná o hlavní důvod zastavení aktivity studia na sociálních sítích a nespuštění téměř rok slibované nové stránky.

Update (10.01.2014, 13:20): Britskému Eurogameru se podařilo získat oficiální vyjádření od 2K UK, které potvrdilo včerejší zprávy o uzavření pražské pobočky 2K Czech:

„Přestěhovali a konsolidovali jsme náš 2K Czech tým z Prahy do Brna a to z důvodu centralizace prostředků. Dále jsme přesunuli některé vývojáře z Prahy a Brna do centrály v Novatě.

Tento přesun posílí integraci 2K Czech s ostatními oceňovanými studii a vylepší fungování po obchodní stránce. Díky zmíněnému přeskupení došlo k úpravě počtu našich zaměstnanců, což má za následek zrušení několika pracovních pozic.“

Zdroj: Games.cz, Eurogamer.net