Film z Mafie – nové informace

Hozna Babjár: Tak tedy, dáreček k novému roku. Krom záběrů na most jsou ty zbylé vytvořeny jen pro „trailer“, takže v nich neuvidíte HD textury, ani finální barevné korekce. Pravda, chci na to někoho lákat a pořád tam nemám dáno příliš detailů. Nicméně – od minulého videa došlo ke značnému technologickému posunu (k lepšímu :)) a také celkové představě o projektu.

Co se týká zpracování – kinematografické, mírně upravená příběhová linie (něco navíc, něco míň), stopáž přibližně 2 hodiny. Prakticky řečeno – nechci jednu misi a další misi, ale plynule navazující film.

Co se týká zpracování – kolize, s jejichž pomocí můžeme vytvořit vlastně jakýkoli záběr, který chceme, detaily pomocí přiblížené kamery přímo ve hře, scriptů (otáčení z místa za objekty, natvrdo nascriptovaná kamera, případně jsme přemýšleli nad nějakou plošinou, která by se pohybovala v jednom modelu s autem/postavou, nicméně k tomu jsme se zatím nedostali. Dále třeba bluescreen na scény, co se nedají zvládnout přímo ve hře. V každém případě – bude to vypadat hezky. A také jsem si už jist tím, že je to dokončitelné.

Teď k té prozatím nejdůležitější části: Datum dokončení: Nikdy. Pokud nenajdu další minimálně 2 a maximálně 10 lidí, co budou schopni dělat scripty, jde to do kytek. Potuluje se tu dost móderů. Řekl bych, že ty dva, tři lidi snad ještě seženu. Nepotřebuji z někoho vytřískávat práci, když na ni nebude mít čas. Stále by to měla být aspoň trochu zábava… Pokud se budete věnovat nascriptování té mise deset minut denně, stačí to natřikrát. Kterákoli mise, která se ve filmu objeví se dá (a často i musí, často by to bylo dobré) rozsekat na deset scene2.bin, které budu dále postupně používat k natáčení. Tudíž na tom může pracovat dost lidí současně. A k natáčení potřebuji celkem dost času, takže scény se na mě nemají proč valit.

Prosím, pokud se někdo aspoň trochu cítí na scriptování mafie a nějakou tu chviličku si v týdnu najdete, napište mi na mejl. honza.babjar.r@gmail.com. Nikdo vás nebude nutit, abyste se přetrhli. Když nebude čas, nebude čas. Stejně s náladou, či nějakým… nadšením. :) Po minulých zkušenostech – kdy jsem něco čekal a ničeho se nedočkal – pokud ten čas a náladu mít budete, tak zase něco dělejte, ať něco máme. Prostě a jednoduše řečeno – nikdo vás nebude do ničeho nutit, natožpak chtít nějaké výkony, ale když se na něčem domluvíme, tak na to úplně pořád a neustále ……. Harry vám to možná osvětlí lépe, on má o té situaci lepší povědomí, než já to dokážu popsat. :)

Tak doufám, že vy, co se tu potulujete a něco umíte, se přidáte a aspoň to se mnou zkusíte. :) I pokud na to očividně „nemáte čas“, každý kousek se počítá. Detaily vám v případě zájmu pošlu. Jako takovou třešničku by se hodil někdo, kdo zvládne 3d animace (velmi krátké a jednoduché věci! – Prostředí řešeno blue screenem). Pokud najdu nějaké lidi, brzo vyplivneme nějaký ten trailer/kousek toho, co máme, které to ukáží pořádně. No a pokud ne, tak na tom s Harrym, možná s Michalem Šafárikem (pokud dostane tu řečenou náladu něco dělat :) ), budeme pomalu, postupně něco dělat. Co se týká HD textur, postupně s misemi jsou zpracovávány.