Film z Mafie a další informace o HD texture modu

Hozna Babjár: Před ne zas tak dávným časem, se zde na webu objevily informace o výrobě HD texture modu. Jeho vývoj se ovšem změnil a já míním informovat o tom, co a jak.

Kdosi mne přivedl na nápad, udělat z Mafie 1 film. A jelikož se jeden člověk, scripter, vyrábějící svůj vlastní mod do Mafie, ozval s tím, že by chtěl použít moje textury, naoko jsem řekl, že mu je rád poskytnu, pokud mi postupně provede potřebné úpravy k vytvoření filmu z Mafie. Zjednodušeně řečeno. :) A tak jsme se do toho dali.

Bylo by škoda, „když už se to tedy dělá“, nechat Mafii bez těch HD textur. A tak je dále vyvíjíme, s lidmi, na které jsem se dostal. Tentokrát ale jen ty, co jsou třeba k tomu, aby film vypadal hezky. Přesvědčte se sami v následujícím videu, ukazujícím kousek naší nedodělané práce. Video není, co se týče zvuku a některých střihů finální, zfilmovávající efekty pak nejsou aplikovány vůbec, a navíc podléhá YouTube kompresi videa, a tak jeho kvalita nestojí za nic, včetně té zvukové.

Má to být pouze ukázka toho, že něco děláme. Modařům, kterým jsem některé mody použil, se omlouvám, vše bude zatitulkováno ve finální verzi. Míníme to dokončit. Na to, co mě k tomu táhne se neptejte, ale pokud to nepustí někdo jiný, na kom jsem závislý (scripty), já to do konce dotáhnu. Scriptera mám jednoho (mě učí nutné malé úpravy) a na textury jsem já a jeden člověk. Natočení a úprava jsou plně moje. Myslím, že jsme schopni dotáhnout to do konce. S texturami není problém, se scripty je. Jeden člověk to časově nezvládá a navíc nevím, jak to s ním bude po prázdninách a s touto rychlostí, je to dosti nejisté. Čímž ho rozhodně nemíním zahanbovat, práci odvádí skvělou a bez něj bych vlastně nikdy nic takového nezačal.

Hledám tedy:

  • Texturáře – ale ten by musel být prvotřídně nadaný, jelikož vždycky se raději o práci rozdělím s jedním perfektním, kterého mám, než s x neperfektními, po kterých si to budu dalšího x času upravovat dle sebe.
  • Scriptera – nutný um s editory do Mafie. Jedná se o nascriptování postav v částech, kde se v normální hře hraje. Zdali byste pracovali společně na jedné scéně, či samostatně na více, je případ od případu. Neočekávám, že by Vás, co byste do toho šli, bylo mnoho, ale doufám, že se ozve alespoň někdo, a my tak urychlíme postup. Pokud se chcete přidat, pište na honza.babjar.r@gmail.com.

Pack HD textur, které se vytvoří a také dalších, vyjde po filmu, ale to je nejspíš ještě daleká budoucnost. Nelze zde vypsat všechny informace, případné otázky zodpovím dole v komentářích. Snad jsem na nic nezapomněl. :)