Mafia: The City of Lost Heaven slaví 10. narozeniny!

Mafia slaví 10 let!

Zní to skoro neuvěřitelně, ale dnes je tomu na den přesně deset let (!), kdy se po několikaletém a nikterak lehkém vývoji (změna enginu apod.) dostala hra Mafia: The City of Lost Heaven konečně na pulty obchodů. Hra, která si získala přízeň mnoha lidí v České republice i ve světě a to především díky nebývale zdařilému příběhu, který jakoby z oka vypadl věhlasným gangstarským filmům z minulého století.

To, že je Mafia titul opravdu výjimečný, nedokazuje pouze vysoké hodnocení v recenzích (88% na Metacritic), několika milionové prodeje, ale také fakt, že se na ni ani po těch dlouhých deseti letech nezapomnělo a stále, i když pochopitelně v menším počtu, vycházejí nové modifikace, modely aut, skiny či programy… Pochopitelně bychom ale neměli zapomenout ani na ty, kdo Mafii vytvořili, ano Illusion Softwork, v té době nezávislé studio s pár desítkami zaměstnanců, kteří do hry vložili všechen svůj um a také srdce.

Za všechny návštěvníky této stránky si tedy nyní dovolím poděkovat, jak věrným fanouškům, tak i vývojářům z brněnského studia, protože bez nich bychom dnes neměli co slavit. Děkujeme!

Exkluzivní video natočené speciálně k desátým narozeninám hry Mafia: The City of Lost Heaven. Velké dík patří fownerovi, který je autorem videa ;-)