Daniel Vávra zakládá nové herní studio (Update)

Daniel Vávra, bývalý zaměstnanec 2K Czech (dříve Illusion Softworks), scénárista, režisér a grafik prvního dílu Mafie a také autor příběhu či jeden z pěti designéru Mafie II (odešel během vývoje) zakládá v Praze nové herní studio. Tuto informaci zveřejnil poměrně nečekaně včera na svém Twitteru, kde doslova píše:

Takže, vážení přátelé, věci se pohnuly zajímavým směrem a my proto na zcela nový projekt hledáme senior animátory a grafiky. Fulltime, Praha, AAA, zkušenosti podmínkou. Kdo by měl zájem zažít dobrodružství při vývoji nového titulu ozvěte se na info[zavináč]danielvavra.com. A pokud jste opravdu dobrý coder, tak to taky můžete zkusit. Víc infa prosím po mě zatím nikdo nechtějte :)

Žádné další podrobnosti zatím nejsou známy a to i přes usilovné snažení tuzemského Eurogameru z Daniela Vávry něco vypáčit. Jakmile se ovšem objeví nějaké nové detaily, budeme vás pochopitelně informovat.

Update (13.05, 14:30): Herní server Eurogamer.cz dnes přišel s dalšími podrobnostmi k včerejší novince. Daniel Vávra podle všeho již získal peníze (údajně 60-80 milionů českých korun) od neznámého investora pro své nové studio, přestože vývoj „tajného“ AAA titulu je na samém začátku. Český Eurogamer dále uvádí, že Daniel Vávra pro svůj nový projekt přetáhnul několik lidí z 2K Czech. Konkrétní jména nejsou zatím známá.

Zdroj: Twitter, Eurogamer.cz