Game Access 2010 začíná již tento pátek v Brně

Jak jsme vás již nedávno informovali, tento pátek 1. října začíná v Brně nová mezinárodní herní konference Game Access Summit, na které pochopitelně nebudeme chybět ani my, redakce naší / vaší stránky. Co vás během dvou nabitých dnů čeká, zjistíte v oficiální tiskové zprávě, kterou naleznete v pokračování novinky

Oficiální tisková zpráva:

Game Access Summit (Game Access) je nová medzinárodná konferencia herných vývojárov a priaznivcov elektronickej zábavy. 1. a 2. októbra sa stane mesto Brno hostiteľom akcie, ktorej hlavným účelom je vzdelávať, inšpirovať a rozvíjať kreatívne myslenie vývojárov počítačových, konzolových, ale aj mobilných hier.

Game Access je ideálnym miestom pre stretnutie všetkých nádejných, ale i profesionálnych programátorov, grafikov, designérov, skladateľov, manažérov či producentov, ktorých zaujíma budúcnosť herného vývoja, a chcú verejnosti dokázať, že aj herná tvorba je neoddeliteľnou súčasťou umenia. Výrazný priestor je venovaný aj fanúšikom, ktorých fascinujú hry a chcú nahliadnuť do sveta vývojárov interaktívnej tvorby.

Organizátori sa snažili, aby program zahrnul čo najširšie spektrum herného vývoja, od managementu až po programovanie či hudobnú tvorbu. Program je rozdelený do dvoch dní, pričom prvý deň bude patriť prezentáciám zaujímavých amatérskych a profesionálnych projektov a druhý deň prednáškam, workshopom a diskusiám. Nebude chýbať možnosť zahrať si nové (aj ešte nevydané) hry na najnovších technológiách. Na akciu je možné sa registrovať prostredníctvom stránok www.game-access.cz, kde nájdete aj množstvo užitočných informácií pre účastníkov nepochádzajúcich z Brna (doprava v meste, stravovanie a ubytovanie atď.).

Návštevníci konferencie sa môžu tešiť na ľudí z Vatra Games, NVidia, Microsoft, JetDogs Studios (Rusko), Cauldron (Slovensko), Disney Mobile Games Studio, 2K Czech, Hammerware, Keen Software House (Anglicko), Fineway Studios, Asociace herního průmyslu, a z viacerých nezávislých developerských tímov.

Exkluzívnym hosťom konferencie je Brian Gomez, design director Vatra Games, pracujúci momentálne na očakávanom pokračovaní Silent Hill, ktorý sa podieľal na hrách ako Alone in the Dark či Clive Barker’s Jericho. Ruská vývojárska spoločnosť JetDogs Studios v spolupráci s Fineway Studios budú ochotne k dispozícií pre diskusiu s potenciálnymi spolupracovníkmi. Záujem majú rovnako aj o projekty, ktorým by mohli pomôcť dostať sa do profesionálneho vývoja.

Konferencia sa koná v priestoroch prestížneho hotela International****, priamo pod Špilberkom. Prvý deň konferencie, 1.10., začína registrácia užívateľov na mieste od 16:00, s tým, že od 17:00 začínajú prezentácie projektov. Vyvrcholením piatkového programu je bezpochyby prezentácia projektu Silent Hill 8, na ktorej sa dozviete nové informácie priamo od profesionálov z Vatra Games.

V sobotu (2.10.) sa otvárajú brány konferencie o 8:30. Program nabitý zaujímavými prednáškami, workshopmi a diskusiami sa začína od 9:30. Návštevníci sa môžu tešiť napr. na prednášku plne v 3D od Igora Staňka z NVidie pre cca. 70 návštevníkov (všetci v sále budú mať k dispozícií špeciálne okuliare 3D Vision). Vývojári z Vatra Games budú prezentovať svoj nový titul Rush ‘n Attack v hrateľnej verzií. Nie len že si budú účastníci môcť hru zahrať, ale zároveň sa budú môcť opýtať na čokoľvek priamo vývojárov. Pre záujemcov o dizajn je pripravená rozsiahlejšia prednáška na tému game-designu od profesionála Stefana Durmeka z Disney. Vyvrcholením akcie bude veľká diskusia s hernými novinármi a osobnosťami hernej scény. Rozprávať sa bude aj na témy začiatkov hernej novinárčiny, príchodu herných konzol, situácie herného priemyslu u nás a v zahraničí, a veľa iných. Súčasťou interaktívnej diskusie sú aj priamo návštevníci, ktorý sa môžu do diskusie zapájať!

Po skončení programu v hoteli však konferencia ešte zďaleka nekončí. Neformálne stretnutie pokračuje v príjemnej a uvoľnenej atmosfére v prostredí divadelného sklepu Nekonečno. Na afterparty sú vítaní všetci návštevníci konferencie Game Access 2010!

Aktuálny program je možné nájsť na adrese: http://game-access.cz/#/konference/program/. Pre čerstvé informácie sledujte facebook kanál (http://www.facebook.com/game.access) resp. twitter (http://twitter.com/GameAccessCzech).

O D.R.A. o.s

Konferenciu Game Access organizuje občianske združenie Digital Reality Association, ktoré združuje odborníkov z herného priemyslu a spoločne so svojimi partnermi rozširuje povedomie interaktívnych diel medzi širokú verejnosť. D.R.A. si kladie za cieľ podporiť mladú komunitu herných vývojárov a motivovať ich k tvorbe umeleckých diel, medzi ktoré bezpochyby hry patria. V roku 2009 organizoval tím Game Access samostatne konferenciu Game Developers Session.

Zdroj: Tisková zpráva