10 „zabijáckých“ momentů z E3 prezentace

Konzolová sekce elektronického magazínu IGN.com zveřejnila deset věcí, které jejich redaktory zaujaly na prezentaci Mafie 2 nejvíce. Pojďme se na jednotlivé aspekty nyní podívat trošku podrobněji:

1. Občasná nahota

  • Hned na začátku dema se autoři článku setkávají s výtiskem Playboye, položeným na stole. Po stisku akčního tlačítka se před nimi objevil obrázek krásky, natažené přes stůl. To vše ve vysokém rozlišení.

2. Rock’n’rollové skladby

  • Ze svého starého rádia na cestě ven zaslechnete Buddy Holly, dále vás potká spoustu další dobové muziky, se kterou bylo možné se setkat v New Yorku 50. let.

3. Velmi agresivní policie

  • Redaktoři si ihned po opuštění Vitova příbytku chtěli provětrat zbraně, schytal to první chodec, který šel kolem. To se ovšem nelíbilo přítomné policejní hlídce, která okamžitě střelbu opětovala. Proto se Vito rozhodl pro úprk v autě. Policie se ovšem dalo do pronásledování, během kterého se jeden z policistů vyklonil z okénka a střelil našeho hrdinu do hlavy. No, je vidět, že se s tím policie ve hře opravdu nemaže.

4. Dobré scény umírání

  • Když je Vito zastřelen, obrazovku nám potřísní cákance krve a Vito hlavou prudce narazí o sedadlo. Ano, míra detailů je vysoká.

5. Autentická auta z 50. let

  • Ano, auta z tehdejší doby se sice nemůžou rovnat těm dnešním, zato na silnici vypadají skvěle. Při řízení je cítit jejich vysoká hmotnost, od pneumatik se při prudkém zrychlení vznášejí oblaka kouře.

6. Vysoká míra akce

  • Pro účel zadané mise jste vybaven pistolí, s kterou se máte postarat o váš cíl – o Tlusťocha. Hlídkujete proto v přilehlém domě u místa, kde se má objevit. Když přijede, chopíte se těžkého kulometu MG 42, rozstřílíte auto na cucky, zabijete dva chlapíky, co s ním přijeli, ale on sám bohužel prchne do přilehlé destilárny.

7. Skvělé dialogy

  • Pokud budete pokračovat v palbě i po úprku Tlusťocha, váš kámoš Joe vám řekne, ať „přestanete pálit z té zatracené věci, nebo ohluchne“. Parťák redakci IGN nepřestával překvapovat dynamickými vtipy – když Vito například někoho zastřelil jedinou ranou do hlavy, Joe prohlásil: „Pěkná střela. Aspoň jsem na tuhle práci vyfasoval nějakýho slušňáka.“

8. Destruktivní herní svět

  • Mafia 2 sice nedisponuje takovým destruktivním modelem, jako třeba Red Faction, ale spoustu věcí se přesto rozbít dá. Při přestřelce v destilárně můžeme rozstřílet sloupy, roztrhat papíry, rozštěpit dřevo…

9. Skvělá fyzika

  • Jak se parta prostřílela až k Tlusťochovi, zasypala ho dávkou kulek. Jak padal na zem, roztřásly se mu tváře, usměrňujíc se až po nárazu na zem.

10. Hoří to!

  • Jeden z Tlusťochovo kumpánů na nás hodil Molotovův koktejl. Oheň se v destilárně alkoholu rozšiřuje dost rychle, kdo by to čekal? Každopádně opět vypadá skvěle.

Takhle tedy vnímali prezentaci Mafie 2 na E3 redaktoři IGN. Dále se dojmy objevily i na Tiscali Games. Čtěte rychle, protože tuším, že to pro dnešek ještě není z nálože informací všechno.

Zdroje: IGN.com, TG