Mistrovství světa ve fotbale důvodem odkladu Mafie 2

Jistě jste před časem přemýšleli nad tím, co stálo za odkladem Mafie 2, který jí posunul až na konec letošního srpna. Mohli jste se spokojit s oficiálním vyjádřením Denbyho Grace, podle kterého za odkladem stála potřeba na pořádné „vyšperkování“ hry. Těm bystřejším z vás ovšem pravděpodobně došlo, že to nebude jediný důvod. Eurogamer dnes přišel s vysvětlením.

Redaktorům českého Eurogameru se podařilo zjistit, jaké byly reálné a původní plány pro vydání hry. To se údajně plánovalo na konec letošního května. V tuto dobu ovšem na pulty přichází i Red Dead Redemption, který by pravděpodobně ukrojil docela podstatnou část z prodejních čísel Mafie 2. Do hry tedy přišel i začátek měsíce května (ano, co bychom za tento termín momentálně dali, že?), to by se ovšem hra setkala s problémy, souvisejícími s nedoladěním.

A co červen? Nejen, že se v průběhu června koná losangeleská herní výstava E3, na jejíž přípravy se 2K musí soustředit. Dále je zde mnohem prozaičtější důvod – mistrovství světa ve fotbale. Nejde jen o diváky, kteří by místo hraní seděli u televize, ale také o cenu reklamy. Ta totiž právě díky fotbalovému svátku strmě poroste, takže bychom se ve výsledku nemuseli dočkat až takové marketingové propagace Mafie 2. Jednoduše proto, že by si to vydavatel nemohl dovolit.

Nemluvě o tom, že v létě se masy lidí rozjedou na dovolené, takže zůstanou židle před počítači opět prázdné. Nakonec se tedy vedení Take Two rozhodlo, že hru vypustí ke konci letních prázdnin, kdy se lidé budou vracet do svých domovů, zapínat počítače a znovu zahřívat své pevné disky.

Suma sumárum, za vším stojí zisk. Vydavatel chce vynaložit co nejmenší náklady na reklamu, na druhé straně je žádoucí, aby se kopií hry prodalo co nejvíce. Inu, už aby bylo 27. srpna! :-)

Zdroj: Eurogamer.cz