Mafia II opět odložena… Kdy se jí konečně dočkáme?

Bohužel je to tak. Jak již z názvu aktuality vyplývá, Mafia 2 se stala obětí dalšího posunutí vydání. Dílny Take-Two měly v dohledné době opustit čtyři významné tituly – L.A. Noire, Max Payne 3, Sid Meier’s Civilization V a samozřejmě také Mafia II. Z dnešního finančního oznámení firmy ovšem vyplývá, že vydání všech jmenovaných trháků bylo přesunuto až na poslední finanční kvartál tohoto roku, tedy 1. srpen až 31. říjen. S dříve oznámeným a všemi očekávaným květnem až červnem v případě Mafie 2 se tedy již nepočítá.

Odklad zaskočil i samotné vývojáře 2K Czech, dokazuje to např. tento příspěvěk Davida Šemíka na osobním Twitteru. Dlouho se nečekalo ani na vyjádření šéfa Take 2, který celou věc vysvětlil takto: „Klademe důraz na kvalitu a hra potřebuje více času na vývoj.“ Že již nemůžou přijít horší zprávy? Pak pokračujte dál.

Smutným zůstává fakt, že posunutí Mafie 2 na poslední měsíce letošního roku bere firma jako hotovou věc, o které není třeba polemizovat. Ba ještě hůře, prognózy naznačují, že by „díky plánům pro fiskální rok 2010“ mohl být jeden z výše jmenovaných titulů posunut až na rok 2011 (s největší pravděpodobností však tento odklad postihne Max Payne 3). Pokud tedy patříte mezi optimisty, svá datová úložiště mějte na herní smršť připravená nejpozději do 31. října. Stejně dobře se ale může stát, že se vydání Mafie 2 posune ještě více do nedohledna.

Některé další informace o možných příčinách odkladu (marketing, či příprava DLC) čtěte na Eurogamer.cz.

Zdroj: Kotaku.com, Eurogamer.cz