Dojmy z hraní Mafie 2 na PAX East 2010

Na právě probíhající zámořské výstavě PAX East bylo široké veřejnosti poprvé umožněno zahrát si demo Mafie 2 samostatně, byla to tedy jedinečná možnost, jak si gameplay vychutnat jinak, než sledováním vývojářů, kteří hrají na testovací sestavě. Redaktoři serveru Gaming Bits sdělují v článku, který vám právě přinášíme v českém překladu, své pocity z prvního „dotyku“ na vytoužené Mafii 2. Čtěte dále.

Jedna z největších her, která byla prezentována na PAX East 2010, je Mafia 2. Poprvé hratelná pro veřejnost, Mafia 2 sleduje dobrodružství Vita, kterak se stává mafiánem. V mém krátkém patnáctiminutovém demu jsem začal prodejem cigaret lidem na ulici, když se objevila skupina „mexikánců“, kteří si chtěli začít problémy. Po dlouhé cutscéně podpálí náklaďák, který patří Vitovi a jeho šéfovi. Později si je najdete v jejich sídle, které za pomoci několika milionů kulek a pár zápalných lahví zničíte. Bohužel pro vás, jejich první úkryt je prázdný, vydáváte se tedy do slévárny, kde by se podle všeho měli ukrývat. Po další dlouhé cutscéně váš šéf zasáhne několik chlapíků do obličeje baseballovou pálkou, po dalších vystřelí. Poté začnou protivníci unikat a vaším úkolem je zabití všech, pokud chcete dokončit misi.

Hra z mého pohledu (což bylo asi půl metru od 32-dvou palcového LCD) vypadala dobře, ovšem ne skvěle. Vidět bylo značné trhání obrazu, ale to může být ještě opraveno, přeci jen se jedná pouze o demo. Co se týče namluvení postav a animací, ty se zdály být kvalitní. Soudě podle dema mohu říct, že bylo celkem dost času věnováno zvukům a videím v herním enginu. Největší potíž mi způsobovalo řízení, které bylo velmi realistické. Stávalo se mi, že jsem narážel do jiných vozidel a dalších objektů. Díky tomu jsem ovšem mohl vidět destrukci a ničení aut, které vypadaly opravdu věrohodně.

Mafia II, vyvíjená v posledních letech, obsahuje systém krytí a obnovující se zdraví. Obě tyto věci jsou dostačující, ačkoliv se mi nelíbil způsob, jakým se postava kryla za objektem. Plazil jsem se v krytu i přesto, že jsem se z něj chtěl dostat ven. Co se týče střelby, neměl jsem k dispozici žádné automatické zaměření na cíl. Jelikož mi ovšem nebylo vysvětleno ovládání, nedá se říci, že by tento styl zaměřování nebyl k dispozici. Pokud přemýšlíte o hře podobné sérii Godfathera, Mafia 2 splní vaše očekávání. S datem vydání, které je stanoveno na 24. srpna letošního roku (27. srpna v EU, pozn. redakce) má 2K Games ještě nějaký čas na dopilování hry, která byla hodněkrát odložena. Sledujte nové informace, které se objeví v následujících měsících, obzvláště, pokud máte rádi hry z otevřeného světa.

Zdroj: Gamingbits.com, Mafiatown.gram.pl