Změny ve vedení Take-Two

take-two logo whiteJiž nedávno jsme vás informovali o tom, že se herní gigant Take-Two zmítá v ekonomické krizi. Kdo si ovšem myslel, že se vše snadno vrátí  do starých, promazaných kolejí, ten se sakra zmýlil. Zatím to totiž na nějaké výrazné zlepšení nevypadá, ba naopak, Take-Two dostává jednu ránu za druhou. Eurogamer.cz dnes přišel se zajímavou, pro nás však ne příliš příznivou novinkou. Pojďme si vše shrnout.

Carl Icahn – vlastník většiny akcií firmy (cirka 11.3%) spolu se svými kolegy protlačil návrh na změnu některých míst ve správní radě, aby se poté sám nominoval jakožto jejich náhrada. Zmíněnou radu musejí „zatím“ opustit tři její členové včetně šéfa firmy, Bena Federa. Ti mimochodem ihned potvrdili, že již nebudou znovu kandidovat. A kdo zatím vším stojí? Investoři. Právě oni v dnešní době „pumpují“ do firem nejvíc peněz a logicky tak mají na jejich fungovaní největší vliv. Napovídá tomu i vyjádření druhé nejmocnější osoby v čele Take 2 – Strausse Zelnicka, který doslova řekl: „Tři odešlí členové prokázali svoji loajalitu k firmě a vůli upřednostnit zájem investorů.“ Ben Federer sice i nadále zůstávána na pozici šéfa firmy, pokud se však zisky v tomto roce rapidně nezlepší (loni bilance čítala mínus $138 milionů), zahoupe se s velkou pravděpodobností křeslo i pod ním.

Zdali z minusových čísel Take-Two vytáhnou pecky jako: BioShock 2, Mafie II, Red Dead Redemption nebo Maxe Paynea 3 zůstává otázkou. My můžeme jen doufat, že se otřesy ve firmě nijak neprojeví na vývoji a propagaci očekávané Mafie 2.

Zdroj: Eurogamer.cz