Filmharmonický orchestr v Praze nahrává M2 soundtrack

První listopadový týden byl významným mezníkem pro hudbu v Mafii II.

Martin Zavřel: Až dosud jsme ve hře používali elektronickou vzorkovanou hudbu, složený a vylepšený podle potřeb našeho vlastního hudebního oddělení. Všeobecně u vývoje hry, je pro nás velmi důležité, aby byla hudba složena v časném stádiu. Zvlášť v Mafii II, hra je velmi zaměřena na poskytnutí emocionálního příběhu se silnými filmovými sekvencemi. To znamená, že hudba hraje zásadní roli, a to nejen v konečném výsledku hry, ale také pro nás, jako pro vývojáře vytvářející hru. Věnujeme ji velkou pozornost od samého počátku, aby byl výsledek co nejlepší. Máme tu samozřejmě velmi používané elektronické koncepty a popravdě jsou skoro tak dobré, jako nahrávky živé – zejména proto, že naše hudební oddělení využívá jedny z nejlepších zvukových a nástrojových knihoven na světě.

Část pražského filmharmonického orchestru. Kvůli mixování byly některé nástroje snímány samostatně.

Vše se změnilo tento týden.

Hned od první minuty, kdy si hudebníci z pražského filmharmonického orchestru sedli a začali hrát, jsme rychle objevili dvě věci: za prvé, orchestr je úžasně talentovaný a ohromující v tom co dělá, když zvládli první zkoušku před koncertem bez nácviku, a za druhé, barva, hloubka a tón skutečných nástrojů je úplně něco jiného, než hudba složená elektronicky. Ano, musíme přiznat, že Matúš a já jsme byli dojati až k slzám, jaká to je krása.

Hlavní nahrávací místnost. Zleva doprava: Tomáš Hřebíček, Matúš Široký, Petr Pýcha a Reed Robins.

Hudba v Mafii 2 tak dostala tisíckrát větší rozměr, a ihned se změnila v silný příběh. Celá hra je nyní působí ještě silněji než předtím. Jsem přesvědčen, že hraní této hry, bude opravdu jízda. Kupte si domácí kino a připravte se na ponoření do neuvěřitelného zážitku.

Text mírně redakčně upraven. Originál v anglickém jazyce si můžete přečíst zde.

Zdroj: Oficiální web