Game Developers Session #7

Již dlouho jsme my, jakožo tuzemští hráči, vyloženě prahli po nějaké té konferenci, která by nás přiblížila dění na herní scéně. A s trochou štěstí jsme samozřejmě doufali, že se  něcodozvíme také o Mafii 2, která byla pro širokou veřejnost dlouho zapovězena. Vypadá to, že časy se mění. Na scénu totiž i letos přichází Game Developers Session, akce, jež se stala synonymem pro setkání nezávislých herních vývojářů. Možná si řeknete, proč by Vás to mělo zajímat, když 2K Czech už zcela nezávislí nejsou. Bude tedy stačit, když řekneme, že právě brněnské vývojářské studio 2K Czech je generálním partnerem letošního ročníku GDS?

Pokud jste o GDS ještě neslyšeli, avšak předchozí věty Vás zaujaly, ponořte se nyní do této citace, pocházející z oficiálního webu akce:

6.-7. 11. 2009 se v Brně v hotelu Bobycentrum uskuteční již sedmé setkání nezávislých herních vývojářů a všech herních nadšenců. Na návštěvníky čeká bohatý program, který započne v pět hodin odpoledne, v pátek, prezentací herních titulů z domácí česko-slovenské scény. Po roční přestávce se tak na konferenci vrací blok, kdy mají vývojáři možnost prezentovat svá díla. Vrcholem pátečního večera pak bude první oficiální česká prezentace, pro širokou veřejnost, hry Mafia 2 od brněnských studií 2K Czech. Prezentovat svoje projekty mají možnost jak profesionálové tak amatéři. Sobotní program bude již od ranních hodin velmi pestrý a nabitý zajímavými přednáškami. Od témat jako jsou testování her, game design, multiplatformové scriptování, herní novinařina či nové technologie se dostaneme i k představení několika společností. Na konferenci vystoupí zkušené osobnosti české herní scény a podělí se s Vámi o své dovednosti, jako příklad můžeme uvést zástupce z 2K Czech, Cauldronu, Score, nVidie či Microsoftu. [více]

Tak co? Už máte jasno, kde budete trávit první listopadový víkend letošního roku? Pak by Vám jistě neměla uniknout informace, že pokud se jakožto účastník zaregistrujete předem, Vaše kapsa si odlehčí pouze o 250 korun, což je o stokorunu méně v porovnání s kupováním vstupenek až na místě. Tak rychle do toho, než bude pozdě.

Není tajnou informací, že se na akci chystá i hvězdná výprava tohoto webu ve své plné síle – Alien i MrCrazy se tedy těší, až budou moci kvality české herní scény probrat v nějaké pěkné moravské restauraci. Třeba i s Vámi!

Zdroj: GDS09.cz