Významné ocenění pro Mafii 2 a 2K Czech (UPDATE)

Na oficiálním webu se před malou chvílí objevila potěšující zpráva, Mafia 2 totiž získala první významné a prestižní ocenění z  letošního GamesComu –  „Best in Show“ v kategorii PC, které jí udělil všem známý server IGN. Pozadu však nezůstalo ani studio 2K Czech, které pro změnu vyhrálo v kategorii „Best Developer“ a konečně tak byla doceněna mravenčí práce. Gratulujeme.

Update (29.8., 0:20): Přinášíme překlad aktualizace, která se objevila na oficiálním webu. Obsahuje odůvodnění redakce serveru IGN.com, proč se rozhodli ocenění věnovat právě Mafii 2.

Mafia 2 vzala letošní GamesCom útokem a získala ocenění „Best in Show“ („Nejlepší na výstavě“) v PC kategorii. IGN říká: „Stala se z ní speciální hra, která si vzala za úkol odvrátit moc kolektivní snahy Blizzardu a dech beroucího Brinku od Splash Damage. Mafia 2 je přesně tou hrou, která nabídne složité ztvárnění poválečné Ameriky, jež 2K Czech oslavovali již dříve. Už nyní jsme měli možnost zhlédnout hru s nevídaným smyslem pro místo a časové zasazení. Mafia 2 v Kolíně zazářila hloubkou otevřeného herního světa a možnostmi, které nabízí. To jí potencionálně vyhoupne na přední příčky žádanosti pro rok 2010.“

Zdroj: Oficiální web, IGN