Martin Zavřel opět vyvrací obavy fanoušků

O tom, že se opravdu vyplatí sledovat oficiální fórum, jsme Vás už myslím přesvědčili před nějakým tím časem. Pokud ovšem stále nejste jeho pravidelným návštěvníkem, je možné, že Vám unikl zajímavý příspěvěk, o který se opět postaral už známý Martin Zavřel. Informuje v něm o skutečnosti, že jízdní model ve hře opravdu nebude tak arkádový, jak se na první pohled může z gameplay videí zdát. Budeme mít také nejspíš možnost, nastavit si obtížnost a míru realističnosti jízdního modelu. Zajímavé, co říkáte? Čtěte dále, přinášíme překlad onoho příspěvku, který se na fóru objevil.

Ahoj chlapi,

dnes mám pro Vás zprávu od jednoho z mých drahých kolegů. Václav Král je zodpovědný za jízdní model a už také pracoval na Mafii 1- takže si můžete být jistí že ví, o čem mluví.

„V tuto chvíli je náš jízdní model mnohem více realističtější a preciznější, než tomu bylo v případě Mafie 1 – a právě díky tomu je v podstatě jednodušší na ovládání. Přibližujeme se reálným autům.

Díky možnosti nastavení obtížnosti, se kterou nyní experimentujeme, bychom měli být schopni udělat řízení přístupnější i pro ty hráče, kteří nejsou zvyklí na hardcore simulace, ale mají spíše rádi jednodušší a arkádovější styl hraní. Ovšem, i když je řízení nastaveno spíše arkádově, vysoká kvalita pocitu z fyzikální simulace, přetrvává.

Zbytek si může naopak užívat „drsné auto“, bez pomoci žádných asistentů řízení.

V zatím vypuštěných videích jste měli možnost vidět zatím pouze arkádový styl jízdy (který je momentálně nastaven jako výchozí), řidič raději jel opatrně (bez proklouzávání) a kamera také nebyla umístěna zrovna ideálně.

Doufám, že okolo tohoto budeme moci něco udělat v průběhu naší E3 prezentace.

Martin Zavřel a Václav Král

Zdroj: Oficiální fórum