První Mafia 2 gameplay video a deset „nových“ screenshotů!

Na youtube se dnes objevilo, pravděpodobně nechtěně, vůbec první gameplay Mafie 2 video (za upozornění thx sEnergy), které je navíc doplněno komentářem Danbyho Grace – 2K Producer. Věřte, že se opravdu nejedná o žádný opožděný aprílový žertík. Video o délce pěti minut, které sice neoplývá žádnou vysokou kvalitou, si můžete pustit na youtube zde, nebo stáhnout přímo z naší stránky a to zde (velikost 20MB, ale kvalita o něco lepší).

Osobně mám z videa dobrý pocit. V úvodní projížďce městem můžete sami vidět, že město opravdu žije svým životem (všimněte si například prodavače novin). Lidé se procházejí po chodníku, povídají si, posedávají na lavičce nebo jen tak postávají a na někoho čekají. Pozitivní dojem určitě dělá i hustota provozu, která dodává městu na realitě (to je mimochodem, na můj vkus, opět trochu přesvícené a na zemi bohužel chybí odpadky, tato skutečnost je však možná dána kvalitou videa). Na první pohled je  také vidět, že auta jsou při jízdě svižnější než v prvním díle a při střelbě z okénka má váš parťák Joe co dělat, aby se do nepřátel vůbec trefil. Největší plus určitě shledávám v 3rd person přestřelkách. Kamera se chová velmi dobře, vše je přehledné, krytí funguje bezvadně a fyzice také nemám, co bych vytknul (kusy nábytku, skla apod. po zásahu odletují přesně tak, jak bych si to představoval v reálu). Trochu mě zarazila absence krve, to se však do vydání hry jistě změní. Váš názor, který z videa máte, můžete napsat do komentářů.

Na zahraniční stránce Gamespot.com se spolu s exkluzivním preview objevilo deset nových, opravdu krásných screenshotů (některé znáte z posledních dnů v horší kvalitě, jako scany). Obrázky jsme již doplnili do naší galerie.

Update (23:23): MrCrazy pro vás připravil české titulky k dnešnímu gameplay videu (nebylo to nic lehkého, ale povedlo se). Nyní si tedy můžete vychutnat zajímavý komentář Danbyho Grace i pokud neovládáte anglický jazyk. Stahujte u nás z webu zde, nebo pouštějte přímo na youtube.

Zdroj: Gamespot.com, TG a vlastní