Čeština u krabicové PC verze Mafie 2 již k dispozici

Od Cenegy Czech nám před malou chvílí přišlo oficiální vyjádření k nefungující češtině u PC verze Mafie 2:

Vážení zákazníci,

registrujeme problémy s funkčností CZ verze PC hry Mafia II. Čekáme na konkrétní vyjádření ze strany 2K k tomuto problému. Pokud si nyní aktivujete hru přes Steam, funguje pouze v ENG verzi. Podle předběžných informací, které máme k dispozici by měla být CZ verze aktivní ve 12 hodin GMT času, což znamená ve dvě hodiny odpoledne u nás. Pokud někomu nefunguje čeština u Xbox360 verze, lze to snadno vyřešit nastavením správného regionu v nastavení konzole. Pokud máte například USA, hra běží v RU verzi. Za tyto komplikace se naším zákazníkům velmi omlouváme, ale bohužel jsme o možnosti tohoto problému nebyli dopředu informování.

Update (14:17): Čeština (dabing a titulky) pro PC verzi Mafie II stále není přístupná. Zjišťujemě podrobnosti, jakmile se dozvíme něco nového, budeme vás ihned informovat.

Update 2 (16:30): Objevilo se nové oficiální prohlášení přímo na stránkách Cenegy Czech.

Update 3 (16:37): Nyní už by měl být problém s češtinou vyřešen. Stačí restartovat steam, v knihovně kliknout na pravým tlačítkem na Mafia II, poté na vlastnosti, jazyk a vybrat český jazyk, ten se poté automaticky doinstaluje.

Ještě přidáváme oficiální tiskovou zprávu Cenegy Czech.

Tisková zpráva společnosti Cenega Czech 29/2010: Mafia II – od dnešního dne v prodeji!

Společnost Cenega Czech s radostí oznamuje, že dlouho očekávaná hra Mafia II je od dnešního dne v prodeji. Česká verze je tentokrát k dispozici pro všechny platformy, a to v kompletní podobě, tedy včetně dabingu. Přes úvodní komplikace, jež byly způsobeny na straně služby Steam, začala i PC verze korektně fungovat přibližně od čtvrté hodiny odpolední.

Co se týče DLC pro Playstation 3, společnost 2K uvedla toto stanovisko: „Všichni, kdo pracovali na hře Mafia II, jsou velmi potěšeni tím, že se nám podařilo uvést plně lokalizované verze i pro trhy v Rusku, Česku a Polsku. Jimmyho zrada a další DLC vyjde pro Mafii II rovněž v kompletní lokalizaci, ale později v letošním roce.“

I přes menší komplikace se spuštěním lokalizované PC verze je třeba si uvědomit, že se jedná o první včasné uvedení plně lokalizované hry od společnosti 2K na všechny platformy, a tedy o velký úspěch. V minulosti bylo spíše pravidlem, že většina lokalizovaných produktů vycházela oproti evropské premiéře s několikadenním zpožděním, nebo produkty vycházely pouze v anglické verzi.

Mafia II je od dnešního dne v prodeji v kompletní české verzi pro platformy PC, Playstation 3 a Xbox 360.

Zdroj: Cenega Czech, TZ