Co ještě možná nevíte o Mafii II

Na americké stránce USA Today vyšel poutavý článek nazvaný – „Šest (senzačních) věcí, které jste nevěděli o Mafii II“. My jsme pro vás zmíněných šest bodů přeložili, protože nám připadají opravdu zajímavé. Přejeme příjemné čtení ;):

Vůně a atmosféra:

V Empire Bay (fiktivní město v Mafii 2) můžete narazit na téměř 100 telefonních budek, 3 000 statických objektů, 14 000 dynamických interaktivních objektů (odpadkové koše, lampy, ploty, které může hráč zničit a srazit např. autem, ale také benzínové pumpy u nichž lze natankovat), 25 000 stromů a keřů. K reálnosti hry přispívají také odrazy světla – včetně karosérií aut, odrážejících panorama té části města, ve které se zrovna nachází a zrcadel odrážejících postavy a interiéry místností.

Dobrou noc:

V noci je město „rozzářeno“ více než 7 000 světly.

Charaktery:

Ve hře můžete narazit na více než 200 unikátních postav. Vytvořit jeden model zabralo v průměru dva týdny, což je dohromady zhruba 16 000 hodin práce na všech postavách.

Nechte hudbu znít:

Mafia II obsahuje úctyhodné tři hodiny orchestrální hudby, ta byla nahrána Pražským FILMharmonickým orchestrem. Soundtrack čítá více než 120 významných skladeb ze 40. a 50. let, včetně Ain’t that a Kick in the Head od Dean Martina, Boom Boom od Johna Lee Hookera, Mambo Italiano od Rosemary Clooneyho, It Don’t Mean a Thing od Duke Ellingtona a Rave On od Buddy Hollyho.

Investice do zvuku:

Herní společnosti často nahrávají všechny dialogy jednoho herce najednou, 2K Games nahrávalo většinu dialogů se všemi herci, účinkujícími v dané scéně, najednou. Jelikož mohli všichni herci v jedné místnosti spolupracovat, často se odpoutávali od scénářů a během některých částí začali improvizovat, což ve výsledku dělá dialog přirozenějším.

Pozvánka na casting:

Bobby Costanzo, který v Mafii 2 dabuje Joea Barbara, jednu z hlavních postav, se objevil ve videohře Sewer Shark od Sega CD téměř před dvaceti lety. Donald Gibb a Curtis Armstrong z Mafie 2 mohou být známí především svými rolemi ve filmech Orge and Booger nebo Revenge of the Nerds (Pomsta šprtů).

Zdroj: USA Today