Třetí epizoda podcastu v češtině!

Prahnete po informacích z nového, třetího podcastu, ale neovládáte angličtinu na takové úrovni, abyste si jej mohli v klidu poslechnout? Nevadí! Přinášíme překlad, takže se směle pusťte do čtení :)

Elizabeth Tobey: Vítám Vás u třetí epizody Mafia 2 podcastu. Já jsem Elizabeth Tobey, komunitní manažerka v 2K a jsem tady s Denbym Gracem, produkčním a Jackem Scalicim, vedoucím produkce 2K. Dnes se blíže podíváme na příběh Mafie 2 a popovídáme si o postavách a rodinách, které během hry potkáme. Pro začátek, v Mafii 2 ovládáte Vita. Mohli byste nám o něm říct něco víc, co bychom o něm měli vědět?

Jack Scalici: Vito je normální chlapík. Jeho rodina emigrovala do Států ze Sicílie, když byl ještě mladý kluk. Vyrůstal v jiném období, stejně jako většina amerických teenagerů. To, že byl imigrant, bylo důvodem, proč neměl moc peněz. Jeho otec pořád pracoval, jeho matka pracovat musela. On a jeho sestra vyrůstali v chudobě, právě proto si Vito přál, stát se úspěšným. Chtěl vydělávat hodně peněz, protože přišel prakticky z ničeho.

Elizabeth Tobey: Vita jsme měli možnost vidět mnohokrát, například v trailerech. Na jaké místo v mafiánských rodinách patří? Chápu, že toho nechcete prozradit hodně, ale znamená Vito na začátku hry něco?

Jack Scalici: Ne, jistě že ne! Je na tom stejně, jako kdokoliv jiný, kdo začíná pracovat pro mafii. Začínáte na nejnižší pozici z nejnižších. Na měřítku důležitosti jste hodně nízko. Musíte prokázat svoji oddanost, čímž pomalu postupujete nahoru. Vito se ovšem dostává do situací, které ho na tomto měřítku posouvají nahoru rychleji.

Elizabeth Tobey: Ve městě je několik mafiánských rodin. Můžete je nějak shrnout nebo poskytnout nějaké šťavnaté detaily, které „můžou na veřejnost“ už nyní?

Jack Scalici: No, máme rodinu Falcone, rodinu Vinci a rodinu Clemente. Rodina Clemente se prakticky stará o své. Je to největší rodina ve městě a také ta nejsilnější. Vinci a Falcone jedou v menších kšeftech, snaží se expandovat. Jinak se od sebe nijak zásadně neodlišují, což je podstatou věci. Nechceme ve hře dělat velké rozdíly, Elizabeth.

Elizabeth Tobey: Dostanou nějací členové rodin ve hře prostor?

Jack Scalici: Samozřejmě. S charaktery ve hře lze provádět určité interakce, hodně se to podobá gangsterským filmům.

Elizabeth Tobey: Pojďme se trochu vrátit k Vitovi. Ve hře je několik klíčových charakterů, které jsme měli možnost vidět na screenech nebo v trailerech. Můžete nám říct něco navíc, například o Joeovi Barbarovi a jeho životním příběhu? Nebo nějakých dalších Vitovo přátelích, kteří si s ním budou vyrážet?

Jack Scalici: Vito Joea potkal, když spolu vyrůstali v městských slamech. Vito byl spíše střízlík, zatímco Joe byl mnohem větší a tvrdší týpek, vzal si tedy Vito pod svá ochranná křídla. Oba pocházejí ze Sicílie, tudíž mají mnoho společného. Joe je ten typ člověka, který přitahuje problémy a Vito do nich padá společně s ním. Joe Vám v průběhu hry pomůže, ale také Vás zatáhne do situací, ve kterých byste opravdu nechtěli být. Je to prostě Váš nejlepší přítel.

Denby Grace: Příběh Mafie 2 a vztah mezi Vitem a Joem je opravdu jako vystřižený z nějakého filmu. O vztahu je to především, pozorujeme, jak si navzájem pomáhají. Jsou to rozdílné povahy, mají ovšem stejné aspirace a cíle. Zkoumání příběhu je pro hráče opravdu zajímavé a dynamické. Proplouváte hrou a musíte se starat o Joea. I když je to nemehlo, které Vás zatáhne do mnoha nepříjemností, staráte se o něj, nechcete, aby se mu něco stalo. Je to zajímavý, dynamický a určitě i cool způsob, jakým projít příběh.

Elizabeth Tobey: Co se týče gameplaye a širšího záběru na hru, řekli jste, že se příběh odehrává ve 40. a 50. létech. Strávíme v každém období pořádný kus času? Jak se od sebe jednotlivá období budou odlišovat?

Denby Grace: Ano, hráč stráví pořádný kus času jak ve čtyřicátých, tak v padesátých létech. Tato dvě období se od sebe zřetelně odlišují, je to pro ně charakteristické. Část ve čtyřicátých létech se odehrává zrovna, když se válka chýlí ke konci. Ocitáme se ve velmi chudé části Ameriky, kde je jídlo pouze na příděl, žádné jiné není k dispozici. Je zřejmé, že se Amerika nachází v hluboké recesi. A padesátky byly naopak velkým boomem, stalo se hodně věcí. Jack už o tom mluvil v minulém podcastu – svět zažíval rozkvět technologií, americké reklamy, televize a všech těchto věcí. Auta byla vyráběna spíše pro požitek, ne jen pro transport. Všechny tyto věci jsou ve hře promítnuty. Takže, je tu zřetelný rozdíl, mezi depresivními „čtyřicítkami“, následným rozkvětem, a „padesátkami“, které znamenaly boom. Jacku, přidal bys k tomu ještě něco?

Jack Scalici: Ne, souhlasím s tím, co jsi řekl, a věřím, že vše ostatní už bylo řečeno v minulém podcastu. Ve čtyřicátých létech tady byla druhá světová válka a nic víc. Televize byla novinkou, nic se v ní ovšem nevysílalo, samozřejmě kvůli válce. Hodně lidí ani nevědělo, že jste si v tomto období třeba nemohli koupit auto, protože kov byl potřeba pro válku. Jídlo na příděl bylo samozřejmostí, ve zkratce jste se setkali s tolika věcmi, které si dnes ani neuvědomíte. My se většinu z nich chystáme ve hře zobrazit. A pak jednou, až se dostanete do padesátých let, vidíte úplně jiný svět. Jsou to zlatá léta pro Ameriku. Existovala televize a společně s ní všechna ta reklama, která se může na dnešní poměry, zdát až legrační. A samozřejmě, na počátku 50. let se zrodil rock’n’roll. Amerika se opravdu změnila a vy tuto změnu v Mafii 2 pocítíte.

Elizabeth Tobey: Jsou ve hře společně s hlavním příběhem i nějaké vedlejší úkoly? Jak je jejich struktura zakomponována do hry?

Denby Grace: Máme jeden hlavní příběh, který je v podstatě příběhem Vitova života, zatím nebudeme prozrazovat nic navíc. A potom ve hře máme vedlejší zápletky, které zachycují menší problémy, se kterými se Vito a Joe setkávají, jak postupujete hrou. S vedlejšími úkoly se setkáte během misí a také mimo ně, potkáte další rozličné postavy. Myslím, že ve hře máme něco okolo… Nevím, Jacku, kolik máme primárních a sekundárních postav?

Jack Scalici: Myslím, že celkem máme něco kolem 150 postav, které se ve hře nějak projevují. Mnohem víc je těch, kteří se neprojevují nijak a jsou zde jenom na pozadí. Co se hlavních charakterů týče, je jich okolo 20, z čehož každá má v příběhu významnou roli. Příběh máme sice pouze jeden, ale pokud si to bude hráč přát, může pouze prozkoumávat ony vedlejší úkoly, které jsme pro ně připravili. Některé z nich jsou nepovinné, ale některé budete muset splnit, abyste dokončili hlavní příběh.

Elizabeth Tobey: Otázka na konec – poslední trailer nám ukazuje sérii strhujících akčních scén. Je to styl, který může hráč očekávat, když si koupí Mafii 2 a poprvé ji spustí? A co třeba vtipné momenty, které jsme také měli možnost vidět? Jak do hry zapadají?

Denby Grace: Gameplay materiál, který jste měli možnost vidět v trailerech, je dobrým příkladem toho, co byste očekávali od Mafiánského titulu této kategorie. Je to řízení auta, střelba a kontaktní zbraně. Všechny tyto věci budeme ve hře mít a v budoucnu se jim budeme hlouběji věnovat v některém z dalších podcastů nebo článků, takže toho nechci prozrazovat moc. Ale abych odpověděl na tvoji otázku Elizabeth: Ano, je to styl, který může hráč očekávat.

Jack Scalici: Trailer zachycuje odlehčené momenty mezi Vitem a jeho matkou, kdy se mu přátelé smějí a to byl jeden z humorných momentů prvního z nich, příběh je ovšem vážný a dospělý, pravý mafiánský. Není to komedie. Nechceme Vás rozesmát. Je to jen otázka žánru, pokud byste nějakého takového chlápka potkali v reálném životě, smáli byste se mu. Zajímalo by Vás, jak si vůbec můžou zavázat boty. Jak jim to všechno projde? Zabijí nějaké lidi a vydělají si spoustu peněz. Pro tyhle lidi je den v práci pouze dnem, kdy si povyrazí se svými přáteli. Takže si ze sebe dělají srandu, smějí se jeden druhému, protože to je přesně to, o čem život v mafii je.

Elizabeth Tobey: Myslím, že toto uzavřelo třetí epizodu našeho podcastu. Děkuji, kluci, že jste tu byli s námi a těším se už brzy u příštího, čtvrtého dílu.

Denby Grace: Díky.

Jack Scalici: Dobře, děkuji.